top of page

Pro-Terra TL1600 Bg Kit

Komplett skogsvagn med eget elsystem.

Timmervagn med sex stolpar, WARN vinsch, LED belysning


Beskrivning

Art.nr: TL1600-BIGKIT


Den rejäla timmervagnen TL1600, här i en komplett version.

TL1600 har ett varmgalvaniserat chassi. Den är standardutrustad med en förvaringsplattform för motorsåg etc. Den har integrerade stödben för att stå stadig vid vinschning. Hjulet som används för parkering sitter med dubbla klovar för att vagnen skall kunna parkeras även med last. Det sitter grovmönstrade däck monterade på vändbara boggies, man kan välja hög markfrigång eller låg tyngdpunkt, beroende på behovet. Boggierna är längre i framkant, vilket gör att de främre hjulen har lägre marktryck = de klättrar lättare upp över hinder. Boggielagringen är lagrad med lagerbronsbussningar och är smörjbara med smörjnippel.


TL1600 är en sexstakars vagn, vilket är en fördel om du kör krokiga bitar eller kortare bitar, de mittre stolparna håller då kvar det som faller igenom på en fyrstakars vagn. De sex stolparna ger också ett bättre stöd vid riktigt tunga lass.


Vagnens längd är justerbar, och grinden är flyttbar. Justerbultarna använder speciella tryckplattor mot rambalken så att inga tryckskador uppstår mot det inre röret.


I denna version, den så kallade BIGKIT är TL1600 utrustad med timmerkran LC250 som är svängbar i fem lägen och justerbar i längd, WARN Pro Vantage 2500 vinsch som är monterad på kranbommen för att wirelinan skall lindas upp på skonsammaste sätt, dubbla LED-arbetslampor med strömbrytare, elskåp, batterilåda, samt huvudströmbrytare med indikeringslampa. En mycket komplett och kompetent vagn, med ett elsystem som inte påverkar fyrhjulingen alls. Radiostyrning för vinschen samt även en manuell styrning monterad på grindens vänstra sida, lätt åtkomlig men ändå skyddad.


TL1600 är en fullvuxen vagn lämplig från 500cc och uppåt, även för UTV.

Batteriet måste anskaffas separat på grund av fraktvillkor för farligt gods.

Maximal längd grind - bakre banke: 275cm

Minimal längd grind - bakre banke: 217cm

Minimal längd kulhandske - bakre banke: 324cm

Bredd mellan stakar, närmast ramen: 65cm

Bredd mellan stakar, vid stolptopparna: 111cm

Max last: 1600kg

Vikt 255kg


Kostnader för frakt och montering kan tillkomma. Tala med din återförsäljare.

Batteri behöver köpas till.


Pris Inkl Frakt Till ÅF eller Kund: 34 496kr exkl moms

43 120kr inkl moms

bottom of page